Zápal pľúc

12.07.2014 Celý región

Príklad z praxe detského lekára.

Prišli za mnou rodičia s dieťaťom.
Anamnéza: Dieťa vraj má zápal pľúc a dostalo na pohotovosti antibiotiká. Predtým mávalo opakovaný kašeľ v noci. Cez deň nekašle. Večer ľahne do postele a kašle bez prestávky. Rodičia nerozmýšľali prečo dieťaťu cez deň je lepšie, avšak akonáhle si ľahne do postele, začne intenzívne kašľať.
 
Pozorovanie a diagnostika: Antibiotiká sú bez efektu, rozbory zistia, že dieťa nemá zápalové markery. To znamená zvýšené leukocyty, nie je zvýšená sedimentácia, CRP - a ten sa zvyšuje už po niekoľkých hodinách, akonáhle do tela vojde vírus alebo baktéria. Na parazity nikto nemyslí.
 
Červíci ležia v pľúcach tri týždne a dieťa je oslabené, kašle celú noc, matka je strhaná, otec nevyspatý, učitelia nervózni, pretože kašeľ pretrváva aj v dopoludňajších hodinách, (dieťa má prekrvené dýchacie cesty). Röntgen nájde zatienenie, ktoré skutočne ukazuje na pneumoponiu. Ak si to dáme dokopy a povieme si - toto už má tretíkrát, vždy tri týždne kašle s dvojtýždennou alebo aj dlhšou prestávkou a potom znovu začne.
 
Pre parazity je typické, že začnú klásť vajíčka v čase Novu - týždeň pred dorastaním Mesiaca a týždeň potom.
Zápalový proces môže byť prospešný v boji proti chorobe, nakoľko likviduje nefunkčné bunky. Príliš veľký, alebo chronický zápal môže celý organizmus oslabiť. Preto liečba antibiotikami v prvých dňoch aktivizuje organizmus a tým oslabí aj samotný proces liečby. Pri použití esenciálnych olejov v prvom štádiu liečby, podporíme regeneračnú fázu organizmu a tým aj urýchlenie regenerácie a liečby organizmu ako celok.
 
Masírovaním esenciálnych olejov do akupunktúrnych bodov, sa podporí zvýšenie imunity. Uvoľnenie od kašľu poskytnú aj esenciálne oleje na odpudenie parazitov.
 
Odporučenie vedúceho lekára a predsedu vedeckej rady doTERRA Dr.Davida Hilla, M.D.. :
Kadidlo, Tea tree, Eucalyptus, Oregano a Deep Blue podporia organizmus pre samotnú liečbu zápalu. Oregano, Tymián, Fenikel, Rímsky harmanček, Levanduľa, Klinček a Cesnak sú vhodné na odčervenie.
Úľava prišla po 28 hodinách. Nakoľko každý človek je jedinečná bytosť, aj spôsob liečby je jedinečný, preto sa doporučuje aj jedinečne pristupovať k diagnostike i samotnej liečbe.
 
 MK
 

Vyberte región